اهمال کاری چیست و 3 روش مقابله با آن

خیلی از افراد با اینکه هدف گذاری مناسب و برنامه ریزی خوبی دارند . اما نمی توانند به نتیجه دلخواه برسند چون آن ها در شروع یا عمل کردن به وظایف و برنامه هایشان مشکل دارند.
اهمال کاری چیست؟
به تاخیر انداختن یا به تعویق انداختن یک یا چند کار مهم اهمال کاری گفته می شود ، این عارضه نیرویی است که ما را از انجام کار هایمان دور می کند.
دلایل اهمال کاری
1- لذت لحظه ای
همه ما دوست داریم کار ها را طبق برنامه و سر موعد انجام دهیم اما مغز ما سیستم پاداش لحظه ای را نسبت به پاداش های های آینده در اولویت قرار داده و پاداش لحظه ای را ترجیح می دهد.
برای مثال همه ما می خواهیم بدنی سالم داشته باشیم و تصمیم می گیریم ورزش کنیم و یا برای خود رژیم غذایی در نظر می گیریم ؛ در این هنگام مغز ما استراحت و فست فود ( غذای چرب و چیلی ) را به ورزش و رژِم غذایی (بدن سالم) ترجیح می دهد و عموما پاداش لحظه ای را از آن خود می کند.
کمال گرایی
معمولا ما می خواهیم کار هایمان را به بهترین شکل ممکن انجام دهیم .
تصور غلطی که وجود دارد اینست که می گوید برای شروع و انجام کارمان به بهترین شکل باید به دنبال زمان مناسب باشیم . برای همین بیشتر کار هایمان را تا رسیدن به زمان مناسب و رند به تعویق می اندازیم.
اما متاسفانه این زمان مناسب تقریبا ، هیچ وقت فرا نمی رسد و تنها حاصل کمال گرایی از دست رفتن زمان و فرصت هاست.
رویا پردازی بیش از حد
اگر بیش از حد در رویای خود غرق شویم و زمان خود را برای فکر کردن به آن اختصاص دهیم به احتمال زیاد دیگر زمانی برای رسیدن به آن ها و انجام کار هایمان نخواهیم داشت و علاوه بر آن اندیشیدن به رویا ها خود نوعی پاداش لحظه ای است که شما را از انجام کار ها باز میدارد.
بهتر است زمانی کوتاه در شروع و پایان روز خود برای این کار اختصاص دهید تا دیگر در طول روز شما را درگیر نکنند.
راه های مقابله با اهمال کاری
1- تظاهر کنید
شروع هر مسیری سختی های خاص خودش را دارد و چون معمولا در ابتدای کار نتیجه ای دیده نمی شود ، کسل کننده و خسته کننده هم هست. برای مقابله با این خستگی باید آن قدر به پرشور بودن تظاهر بکنید که پرشور بودن جزوی از وجود شما شود.
2- اهداف کوچک و نزدیک تعیین کنید.
اگر اهداف بزرگ تعیین کنید به احتمال زیاد زود از آن خسته شده و دچار اهمال کاری می شوید ؛ بنابراین اهداف کوچک و کوتاه تعیین کنید و تمام تمرکز خود را روی آن بگذارید.
3- برنامه روزانه خود فشره و سنگین نکنید.
برنامه سنگین وغیرقابل اجرا خود یکی از دلایل مهم اهمال کاری است.
واقع بین باشید و برنامه روزانه را بر اساس توانایی های خود بنویسید.
حرف آخر
غلبه کردن بر اهمال کاری ، کار ساده ای نیست و زمان بر است اما برای رسیدن به اهدافتان حتما باید بر آن غلبه کنید.